Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

Dit avontuur leidt u naar Whitehorse, de toegangspoort tot de goudkoorts, doorheen spectaculaire bergen, serene landschappen, een adembenemend kader en een immersie bij de Inuit stam.

Pluspunten:
- Spectaculaire poollandschappen op enkele kilometers van de poolcirkel
- Vlucht met een vliegtuig over de ijsvlaktes van het nationaal park Kluane

Tips:
- Reis voor het gemak aan boord een 4x4
- Wij raden u aan de excursie in het Denali park op voorhand te boeken
- Een circuit van Whitehorse tot Whitehorse is eveneens beschikbaar 

Flight Icon

Westmark Anchorage***

Heenvlucht met als bestemming Alaska. U landt in de luchthaven van Anchorage, u pikt uw huurwagen op en u begeeft zich naar uw hotel. U heeft de rest van de dag om de stad Anchorage te verkennen, grootste stad van Alaska.  


Westmark Anchorage***

Profitez librement de cette journée pour découvrir la ville moderne d’Anchorage et ses environs. Explorez la forêt nationale de Chugach, un site qui ravira aussi bien les photographes de la faune, les pêcheurs et les randonneurs. En fin de journée, détendez-vous sur une terrasse au bord de la mer ou dégustez le célèbre crabe d’Alaska !


Three Bears Tok Motel**

Aujourd’hui, départ d’Anchorage et cap vers l’est le long des routes situées au-dessus des fjords et des bras de mer, offrant quelques-uns des décors naturels les plus spectaculaires du nord. Faites une pause à la borne routière 101 où se trouve la grande aire de détente Matanuska Glacier State Recreational Site. Un pavillon permet de s’abriter et de se reposer pour ceux qui souhaitent  simplement s’asseoir et profiter de la vue. Poursuivez votre chemin jusqu’à Tok où vous pourrez profiter librement du reste de la journée.


Downtown Hotel Dawson City *** ou Westmark Inn Dawson City*** 

Op uw terugweg richting de Canadese grens zal u enkele van de best beschermde ongerepte gebieden van Noord-Amerika doorkruisen en eveneens de hoogst gelegen grenspost tussen de twee landen, Little Gold Camp. Reis langs de Top-of-the-World Highway, die zijn naam zeker en vast verdient, door naar Dawson City, een stad gelegen aan de hoge oever van de rivier die indertijd één van de centrale punten was voor de goudkoorts van de 19de eeuw.


Downtown Hotel Dawson City *** ou Westmark Inn Dawson City*** 

Herleef de tijd van de goudkoorts in de historische stad Dawson City. Talrijke oorspronkelijke gebouwen hebben de tand des tijds doorstaan, andere werden gerestaureerd om hun vroegere grootsheid zo trouw mogelijk te weerspiegelen. Neem ook de tijd om de aanpalende velden waar zich nog steeds goud in bevindt te verkennen, u proeft er nog steeds de « sfeer uit 1898 » van Klondike. U kan zelf ook op zoek gaan naar goud in de authentieke mijnconcessie die vandaag de dag nog steeds operationeel is. Voor een ietwat andere ervaring kan u zich aan de kansspelen wagen in het Diamond Tooth Gertie’s Gambling Hall en uw geluk hier op de proef stellen.  


Coast High Country Inn*** ou BW Gold Rush Inn ***

Vertrek ’s ochtends richting Whitehorse, de hartelijke hoofdstad van Yukon, in het hart van de ongerepte natuur. Het nationaal park Kluane bevat meerdere uitgestrekte ijsvlaktes, gletsjers en ook de Mount Logan. U kan er van talrijke excursies genieten zoals het noorderlicht bewonderen, u wagen aan de hondenslee, ijsvissen of anders met het vliegtuig over het pakijs vliegen. Langs de wandelpaden van het park ontdekt u de unieke fauna en flora. In Whitehouse mag u het McBride museum, waar u de geschiedenis van Yukon ontdekt, zeker niet missen.


Coast High Country Inn*** ou BW Gold Rush Inn ***

Winkel in de kunsten en ambachten boetieks van de « First Nations » indianen. Bezoek het Old Log Church museum en ontdek de geschiedenis van de stad. De warmwaterbronnen van Takhini Hot Springs zijn ideaal om te herbronnen. Ook kan u een tochtje maken aan boord de stoomboot SS Klondike II. ’s Avonds raden wij u aan het Frantic Follies spektakel bij te wonen.


Mount Logan Lodge***

Reis westwaarts doorheen de kleine dorpjes van het Haine’s Junction gebied gelegen aan de grens met het immense nationaal park van Kluane. Geniet van een fantastische helikoptervlucht over het adembenemende nationaal park van Kluane. Het bergmassief van St-Élias pronkt in het hart van de gletsjers en de Mount Logan, die op een hoogte van wel 6000m piekt, is de tweede hoogste bergtop van Noord-Amerika.


Discovery Yukon Lodgings**

Reis deze ochtend steeds westwaarts tot op enkele pasjes van de grens met de Verenigde Staten. U ontdekt er langs de route van Alaska gemakkelijk te bereiken wandelpaadjes voor zowel de doorgewinterde als de beginnende wandelaar. Check-in bij uw hotel en geniet van een prachtige excursie in het vliegtuig waar u het uitzicht over het spectaculaire nationaal park van Kluane kan bewonderen ! Na deze dag vol avontuur kan u aan de enorme open haard van het hotel, en onder de fonkelende sterren van de Yukon, gezellig uw ervaringen uitwisselen met uw reisgenoten.  


Westmark Fairbanks***

Eénmaal u de Amerikaanse grens oversteekt, reist u langs de route van Alaska door richting Fairbanks. U reist doorheen talrijke kleine steden zoals Tok, Delta Junction en Eielson die allen een rol hebben gespeeld in de verhalen en de geschiedenis van Alaska. Deze fascinerende gemeenschap vormt het administratieve centrum van het binnenland van Alaska. Ze bevindt zich op minder dan 200 km ten zuiden van de poolcirkel.  


Denali Grizzly Bear Resort***

Vandaag reist u langs de George Parks route en steekt u de Tanana rivier over om het nationaal park park Denali te bereiken. Het binnenland van Alaska biedt de liefhebbers van openluchtactiviteiten een hemels kader dankzij de indrukwekkende bergen, de immense valleien en de woelige, kronkelige rivieren. U kan zelf uw eigen avonturen organiseren (wandeltochten, vissen, kanovaren) in dit maagdelijke gebied. Zuidwaarts kan u al snel de Mount McKinkey bewonderen. Deze hoogste bergtop van Noord-Amerika piekt op een hoogte van 6.193 meter en wordt ook wel eens omschreven als de eeuwige bewaker over de ingang van het nationaal park Denali. 


Denali Grizzly Bear Resort***

Ontdek vandaag enkele van de talrijke wandelpaden van het nationaal park Denali. Dit beschermde park reikt tot aan de schaduw van de majestueuze Mount McKinley en biedt de bezoekers de kans om alces, kariboes, grizzly beren en Dall moeflons te observeren. Veel van deze dieren kan u zonder uitstappen vanaf de wegen zien. 


Westmark Anchorage Hotel***

Vandaag leidt uw avontuur u verder zuidwaarts doorheen de uitgestrekte fijnspar-, berk- en populierbossen. De grote groenblijvende bossen en de hoge bergen dienen als windscherm voor de weelderige riviervallei van Matanuska. Deze vallei schenkt aan Alaska de rijkste landbouwstreek. De groenten zijn er enorm dankzij de zon die er twintig uren per dag schijnt tijdens de zomer. ’s Avonds laat bereikt u de grootste stad van Alaska, Anchorage, gelegen aan de ingang van de Golf van Cook.  


Maak van deze laatste uren in Anchorage gebruik om een laatste keer te winkelen of om de stad verder te verkennen. Begeef u naar de luchthaven, bezorg uw huurwagen terug en neem uw terugvlucht met als bestemming België.


Flight Icon

Aankomst te Brussel Nationaal op Dag 15 of Dag 16 afhankelijk van de uren en de overstappen van uw vlucht.

Season 2024

Price per person
Economy Single Double Triple Quad Chd* TAX**

Prijs vanaf 3.648 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Inbegrepen in de prijs

- De vluchten met United Airlines in L-klasse, 1 inbegrepen bagage en de luchthaventaksen (€344)
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardige
- De hoteltaksen
- De huur van een wagen type “4x4” en de formule “Fully”
- Dag 9, een excursie boven het nationaal park Kluane (1u lang)
- Dag 7, een dagexcursie met de trein langs de verbinding White Pass & Yukon Route (10u lang)
- Een persoonlijke reiskit

Niet inbegrepen in de prijs

- Het vluchtsupplement indien u kiest voor een andere luchtvaartmaatschappij of een andere reserveringsklasse 
- De maaltijden en excursies tenzij anders vermeld
- Het entreegeld voor de nationale parken
- De persoonlijke uitgaven

Vertrekdata


Informatie passagiers
  • Lock Icon Safeguard Your Journey
  • Flight Icon With USA Travel & MAPFRE Assistance