Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

TIPS VOOR EEN GESLAAGDE REIS IN CANADA

ONZE REISSPECIALISTEN VAN CANADA GEVEN U RAAD

BELEEF EEN UNIEKE ERVARING IN CANADA DOOR UW REIS SAMEN MET ONZE CANADA SPECIALISTEN VOOR TE BEREIDEN

Canada is omringd door de Atlantische, de Stille en de Arctische oceaan, “van de ene naar de andere oceaan”. De geografie van Canada is groots en verscheiden. Om Canada te bezoeken is het essentieel om uw reis grondig te plannen. Kies de streek van Canada die u wenst te ontdekken aangezien het land immens is en de tijd die u nodig zal hebben om tussen de verschillende regio’s te reizen aanzienlijk is. Het landschap schommelt tussen de bergen, de bossen waarvan een regenwoud, de meren, de nationale parken, de prairies en de kosmopolitische steden.


U heeft een ruime keuze aan vervoersmiddelen in Canada, luchthavens, bussen, treinen, het grote snelwegennetwerk dat het land doorkruist, maar eveneens de meer schilderachtige wegen die u als toerist toelaten om in alle rust de pracht van deze natuurlijke schoonheden van het authentieke Canada te bewonderen … u kan eveneens beroep doen op onze Canada experts die tijdens uw voorbereiding zullen luisteren naar uw verwachtingen en interesses om uw droomreis waar te maken.

Vergeet niet om uw reisvergunning aan te vragen  De visa is niet noodzakelijk..


De beste periode om Canada te bezoeken die wij u aanraden is tussen april (vraag bevestiging) en eind september. Met het begin van de lente kan u vertrekken op avontuur naar het noorden met de hondenslee en peddelen in de nationale parken. De zomer is de ideale periode om de grote natuur te ontdekken, met de boot de walvissen bewonderen, kamperen in de grote nationale parken zoals Banff, Jasper, de beren observeren in de Canadian Rockies. Neem trouwens pepperspray mee in het geval u oog in oog komt te staan met een bruine beer, het beste is om wat lawaai te maken zodat u nauw contact met het dier vermijdt, ze zijn erg gevoelig voor de stress die de menselijke activiteit met zich meebrengt.

Ter gelegenheid van zijn 150 jaar biedt Canada gratis toegang tot alle nationale parken van het land, van de ene naar de andere oceaan. U kan uw toegangskaart nu aanvragen. Neem contact op met uw reisbureau voor meer informatie.

U zou graag kamperen in Canada. U moet wel enkele regels volgen: u mag geen brandhout verzamelen in de natuur, koop het ter plaatse en verstoor het ecosysteem niet. 

 Parcs Canada Het enige doel van
is u een onvergetelijke ervaring te doen beleven op voorwaarde dat u natuur respecteert.

Indien u enkel Frans spreekt, kies dan eerder voor het oosten van Canada, de provincie Québec. 

Wij raden u aan kleren mee te brengen die u gemakkelijk aan of uit kan trekken zoals bijvoorbeeld onderhemden, truien en windstoppers. U zal gemakkelijk windstoppers en fleece truien kunnen kopen in de nationale parken aan zeer redelijke prijzen.

Breng een rugzak mee waar u uw windstopper en uw zonnebril kan dragen. Een verrekijker meebrengen is sterk aangeraden. Wat schoenen betreft, raden wij u trekschoenen aan (zowel om de nationale parken Banff, Jasper, Whistler te bezoeken als voor Montréal, Vancouver, …)

Vergeet uw muggencrème niet.

Amenez également votre adaptateur pour prises électriques.

Tot slot, fooien worden gewaardeerd, ze vormen een deel van het loon in de toeristische sector.

De beste raad die wij u kunnen geven is om beroep te doen op een Canada reisspecialist en samen te beslissen of u voor het westen of het oosten van Canada kiest.

REFERENTIEWESTOOST
NATUUR Groot en wild Authentiek
LANDSCAPE Bergmassief, Meren, Bossen Forêts, Lacs, Monts
HOOGTE tot 4000 m tot 1500 m
STIJL VAKANTIEAvontuur, Natuur, City Cultuur, Geschiedenis, Natuur, City
TAALEngels Frans, Engels
TIJDVERSCHIL-9u -6u
VLUCHTENVlucht met tussenlanding Rechtstreekste vlucht
LIFESTYLEAmerikaans Europees
FAUNAGrizzly, Walvis, Orca, Wapiti, ElandZwarte Beer, Walvis, Witte Dolfijn, Eland
CITY EXPERIENCEVANCOUVER QUEBEC CITY
PROVINCIEAlberta, British Columbia, Yukon... Ontario, Quebec, Nova Scotia,...
FOOD EXPERIENCEAmerikaans Europees
REISgroep Solo, als koppel, met de familie, in groepgroep Solo, als koppel, met de familie, in groep
VERPLAATSING/TRANSPORTWagen, Motorhome, Motorfiets, Trein, Watervliegtuig, Begeleide rondreizen

Voiture, Motorhome, Hydravion, Circuits accompagnés

 LOGEMENTRanch, hôtel, motel, lodge 

et resort au bout du monde

Herberg, hotel, ongewoon verblijf (tipi, hut in de bomen,...), pourvoirie
 IK MAAK MIJN KEUZE => HET WESTEN ONTDEKKEN HET OOSTEN ONTDEKKEN