Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

Reisformaliteiten Canada

REISFORMALITEITEN CANADA
Laatste update : 13 juni 2022

De hieronder vermelde informatie is louter indicatief en is onder voorbehoud van wijzigingen.

Kijk dus altijd de links in dit document na voor de laatste updates.

Niet-essentiële reizen naar Canada zijn weer toegelaten maar er zijn extra voorwaarden opgesteld aan dewelke je als volledig gevaccineerde reiziger moet voldoen. 
We zetten de belangrijkste punten op een rijtje :

•    
asymptomatisch zijn

een vaccinatiecertificaat vanaf de leeftijd van 18 jaar kunnen voorleggen dat je de aanbevolen dosissen hebt gekregen van een vaccin (of een combinatie van vaccins) dat is goedgekeurd door de Canadese overheid en dat je niet in de laatste 14 dagen naar één van de landen hebt gereisd die door Canada worden vermeld op de officiële website alvorens je aankomt in Canada : https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/flying-canada-checklist/covid-19-testing-travellers-coming-into-canada

Je laatste dosis moet minstens 14 dagen voordat je in Canada aankomt, zijn toegediend. Voor het Johnson & Johnson-vaccin is dit maar één dosis. Vb. als je de laatste dosis op woensdag 1 september hebt gekregen, dan is donderdag 16 september de eerste dag waarop je aan de eis van 14 dagen voldoet en Canada binnen kan reizen. De lijst van vaccins die zijn goedgekeurd door de Canadese overheid vind je onderaan in deze tekst. 

Je vaccinatiebewijs uploaden naar ArriveCAN (https://www.canada.ca/en/border-services-agency/services/arrivecan.html) 72 uur vóór de vlucht naar Canada. Meer info over ArriveCan applicatie  vind je onderaan in deze tekst.

Biometrisch paspoort en ETA in orde zijn gebracht

Als dit allemaal in orde is gebracht, dan word je aanzien als een volledig gevaccineerde reiziger. Op dit moment zijn er een aantal uitzonderlijke maatregelen en zal de Canadese overheid mensen willekeurig uitpikken bij aankomst om getest te worden. Het kan ook zijn dat je een testkit meekrijgt en dat je deze zelftest moet uitvoeren bij aankomst in je eerste hotel.Dit alles verloopt vlot en je hoeft niet te wachten op de luchthaven. Je kan dus verder reizen of je roadtrip aanvangen. Deze tests zijn ook volledig gratis.
Meer info: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada?_ga=2.73233363.1950851295.1640857280-888057261.1640338895#pre-entry-testing

BELANGRIJK:
Aan boord van de vluchten van/naar en in Canada, ben je verplicht een masker te dragen als je ouder bent dan 5 jaar.


Ben je niet gevaccineerd ?
Gelieve dan de deze info na te kijken om na te kijken of je naar Canada kan reizen: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/flying-canada-checklist/covid-19-testing-travellers-coming-into-canada#arrival-testing-vaccinated

(*) Ben je COVID herstellend?
•   
Als je al COVID-19 hebt gehad, en nu symptoomvrij bent, kan je best je herstelcertificaat meenemen voor het geval je bij aankomst willekeurig wordt uitgepikt om getest te worden. Als je Covid herstellend bent, ben je in Canada namelijk vrijgesteld van tests bij aankomst.
Dit herstelcertificaat moet ten minste 14 en niet meer dan 180 dagen vóór het geplande vertrek naar Canada zijn uitgevoerd.


Wat met de kinderen jonger dan 12 jaar?
Niet-gevaccineerde kinderen jonger dan 12 jaar vergezeld van volledig gevaccineerde reizigers :
moeten vermeld worden in de ArriveCan van de meereizende volwassene
De 14 dagen die volgen wordt er gevraagd een aantal maatregelingen te volgen.
Meer info vind je hier: https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine-fully

Wat met jongeren tussen 12 en 17 jaar?
Niet gevaccineerde of gedeeltelijke gevaccineerde jongeren tussen 12 en 17 jaar oud moeten als ze aankomen in Canada een quarantaine en testen ondergaan. 
Meer informatie vind je hier : https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/covid-vaccinated-travellers-entering-canada#determine-fully

Welke vaccins zijn goedgekeurd door de Canadese Overheid?
Volgende vaccins zijn toegelaten:
•    Pfizer-BioNTech (Comirnaty, tozinameran, BNT162b2)
•    Moderna (mRNA-1273)
•    AstraZeneca/COVISHIELD (ChAdOx1-S, Vaxzevria, AZD1222)
•    Janssen/Johnson & Johnson (Ad26.COV2.S)
•    Sinopharm (BBIBP-CorV, Sinopharm-Wuhan)
•    Sinovac (CoronaVac, PiCoVacc)

Vaccins die momenteel niet worden geaccepteerd zijn:
•    Bharat Biotech (Covaxin, BBV152 A, B, C
•    Cansino (Convidecia, Ad5-nCoV)
•    Gamalaya (Sputnik V, Gam-Covid-Vac)
•    Institut Vector (EpiVacCorona)

De lijst met geaccepteerde vaccins kan in de toekomst nog aangevuld worden.

ArriveCan
Volledig gevaccineerde reizigers moeten hun vaccinatiestatus bewijzen door ondersteunende documenten in het Engels of Frans (of een gecertificeerde vertaling) te uploaden in de ArriveCAN-app alvorens ze in Canada aankomen.

Elke passagier is verplicht om ArriveCAN te gebruiken en volgende gegevens 72 u vóór vertrek in te vullen:
vluchtnummer, luchthaven en luchtvaartmaatschappij;
je contactgegevens;
vaccinatiestatus in Engels of Frans
een quarantaineplan voorzien indien je positief zou testen bij aankomst. 

De passagier moet in het bezit zijn van zijn ArriveCAN-bon (elektronisch of papier) om deze bij aankomst in Canada te tonen (naast je naam moeten de letters I,V,A staan). 
Het duurt slechts een paar minuten om de app te downloaden die beschikbaar is voor iOS en Android, of om deze online in te vullen op https://arrivecan.cbsa-asfc.cloud-nuage.canada.ca/welcome

TER PLAATSE indien je mogelijks bent blootgesteld aan COVID of positief test 14 dagen na aankomst in Canada
Als je binnen 14 dagen na aankomst symptomen van COVID-19 vertoont, moet je onmiddellijk:
contact opnemen met de plaatselijke volksgezondheidsinstanties en hun aanwijzingen opvolgen, inclusief isolatie
deze symptomen melden aan PHAC door te bellen naar 1-833-641-0343

Indien je ter plaatse positief test, dan zullen de kosten die de quarantaine met zich meebrengt ten laste zijn van de reiziger.Je zal een bewijs van je testresultaten moeten voorleggen aan alle federale, provinciale, territoriale of gemeentelijke ambtenaren, als die hierom vragen.

Bewijs van volledige vaccinatie
In de bepaalde provincies van Canada kan er om een bewijs van volledige vaccinatie gevraagd worden voor toegang tot sommige locaties zoals restaurants, attracties en voor sommige activiteiten. 
Daarom raden we alle passagiers die in Canada reizen aan om het vaccinatiebewijs mee te nemen dat ze hebben geüpload naar de ArriveCAN-applicatie, digitaal of op papier.

Bij terugkeer naar België
Bij terugkeer naar België moet je geen formulieren meer invullen. 
Meer info: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/

De reiziger dient zich wel te informeren welke regels van toepassing zijn op de bestemming maar ook de voorwaarden bij terugkeer naar zijn land, of de voorwaarden van de (buur)landen indien de reiziger daar landt en niet in transit verblijft.

Om je reis zorgeloos te laten verlopen, raden wij je naast het in orde zijn met bovenvermelde maatregelen, om ook een reisverzekering te nemen en een beetje extra tijd te voorzien op de luchthavens.  CONTACTEER ONS 

Open van maandag tot vrijdag

09u00 tot 18u00

We werken nauw samen met uw reisbureau!

Tot ziens! 

Per e-mail : info@usatravel.be