Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon
Doc Icon Contact Icon User Icon

Welkom in de hoge Laurentides in de provincie Quebec, een uitgestrekt en wild gebied met meren, rivieren en bergen zo ver het oog kan zien. Tijdens deze 5-daagse expeditie met de sneeuwscooter zal u deze prachtige regio en zijn maagdelijk witte landschap op een unieke manier kunnen ontdekken. U eindigt dit avontuur met de meest authentieke winteractiviteit: een volledige dag op de hondenslee. Laat u verleiden en ontdek dit winters paradijs!


Pluspunten :
- Expeditie van 5 dagen met de sneeuwscooter in de hoge Laurentides
- Een volledige dag met de hondenslee
- 1 nacht in het hart van Montreal

Tips :
- Groep met maximaal 8 sneeuwscooters
- Gegarandeerd vertrek zonder minimum aantal passagiers
- Geen franchise in geval van ongeval
- De reisroute en de activiteiten zijn louter indicatief. De openluchtactiviteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Deze kunnen worden geannuleerd of vervangen worden zonder voorafgaande mededeling.

Flight Icon

Best Western Ville-Marie 3*

Vlucht met als bestemming Quebec. Verwelkoming in de luchthaven van Montreal en transfer naar het hotel in het stadscentrum van Montreal. U heeft de rest van de dag vrij om deze bruisende en unieke Frans-Canadese stad te ontdekken. Vrij avondmaal.


Pourvoirie Mekoos

Petit déjeuner libre, puis transfert matinal vers le nord et la région des Hautes-Laurentides.

Vrij ontbijt en transfer richting het noorden, in de hoge Laurentides. U zal de verandering van het landschap snel opmerken en meteen in de ontspannen en vrolijke sfeer van de winter komen. Bij uw aankomst aan de pourvoirie Mekoos (een pourvoirie is een onderneming die diensten en infrastructuur biedt, meestal gelinkt aan de jacht, de visvangst of het pelsjagen), zal u hartelijk onthaald worden door de eigenaar met een welkomstcocktail. Deze authentieke herberg uit rondhout gelegen aan de oever van het gletsjermeer Lac Iroquois zal u ongetwijfeld weten te charmeren. Lunch. Na uw intrek in de chalets zal u kennis maken met de sneeuwscootergids die het nodige materiaal zal uitdelen. Uitgebreide uitleg over de werking van sneeuwscooters en een presentatie over de veiligheidsvoorschriften, gevolgd door een korte proefrit rondom de pourvoirie (ongeveer 60km). U zal de adrenaline die deze nieuwe sensaties teweegbrengen niet snel vergeten. Avondmaal.


Pourvoirie Fer à Cheval

Na het ontbijt maakt u uw reiszak klaar voor de expeditie. Tijd om te vertrekken! Deze morgen zal u vertrekken richting noordoosten langs besneeuwde paden. U bereikt zo het prachtige Adonis meer en de Pourvoirie des 100 lacs voor uw lunch. Vervolgens richting zuiden en een landschap met meren, bossen en bergen zo ver het oog kan zien. Tijdige aankomst in de pourvoirie om de zonsondergang te bewonderen. Avondmaal.


Pourvoirie Le Rabaska Lodge

Ontbijt. Vandaag zal u het enorme reservoir Mitchinamecus doorkruisen. De talrijke baaien en vertakkingen maken een GPS een noodzaak om het in zijn geheel over te steken. Weten dat u zich in alle veiligheid kan verplaatsen op een bevroren oppervlak brengt een erg bijzonder gevoel teweeg. Tussenstop bij de dam La Loutre en daarna doorreis richting Sainte-Anne-du-Lac voor uw lunch. De laatste etappe van vandaag biedt een heerlijke mix van comfort en authenticiteit. Tijdige aankomst in de pourvoirie du Rabaska, gelegen op een landtong van het Baskatong reservoir, om van de zonsondergang boven het meer te genieten. Avondmaal.


Pourvoirie Mekoos

Ontbijt. Koers richting de adembenemende watervallen van Windigo. De mist van waterdeeltjes die van de donderende waterval vrijkomen, bevriest er de nabijgelegen bomen. Een sprookjesachtig spektakel! U zal ook de beroemde Montagne du Diable bezoeken, de piek der pieken van de hoge Laurentides vanwaar u de gehele regio kan bewonderen. Middagmaal in een cabane à sucre (van oorsprong een schuur waar het sap van de suikeresdoorn wordt ingekookt tot esdoornsiroop; maple sirup) waar u typische Canadese hapjes zal kunnen proeven. Doorreis naar de pourvoirie Mekoos met verrassing aan de ijs-bar. Avondmaal.


Pourvoirie Mekoos

Ontbijt en doorkruising van het bevroren Kiamika reservoir. Daarna leidt dit avontuur u naar Chute-Saint-Philippe om het grootste natuurreservaat voor witstaartherten van de regio te ontdekken. Na de lunch bezoekt u fabelachtige plekken die enkel toegankelijk zijn met de sneeuwscooter. Dit is het Canada van de postkaartjes, zoals u er altijd over heeft gedroomd! Terugkeer naar de pourvoirie tegen het einde van de dag. Avondmaal.


Pourvoirie Mekoos

Ontbijt en bezoek aan de hondenkennel. Maak kennis met musher Jessika en haar meute honden. Deze honden zijn dol op sneeuw en staan te springen om u voort te trekken op de slee. Samen met hen, en per twee op één slee, zal u afwisselend de slee kunnen besturen of knusjes achterin van de rit kunnen genieten. Een unieke ervaring die u nooit meer zal vergeten. Lunch in een bos dicht bij een kampvuur. Tegen de namiddag keert u terug naar de pourvoirie. Avondmaal.


Ontbijt en nadien transfer richting luchthaven voor uw terugvlucht naar België.


Flight Icon

Aankomst te Brussel in de ochtend.

Season 2024

Expeditie in het Hoge Noorden Single TWIN Tax
Sneeuwscooter SOLO 3.670 € 4.135 € 341 €
Sneeuwscooter DUO ND 3.132 € 341 €

Maximum 2 personen per kamer. Drie- en vierpersoonskamer niet beschikbaar.

Privé expeditie eveneens mogelijk.

Inbegrepen in de prijs

- Les vols Bruxelles-Montréal avec AC en classe L et les taxes d’aéroport (336 €)

- L’accueil à l’aéroport de Montréal

- Alle transfers tussen de luchthaven van Montreal, de Best Western Ville-Marie en de

Pourvoirie Mekoos

- - Het verblijf voor 1 nacht in het Best Western Ville-Marie

- L’hébergement pour 4 nuits en chalet à la Pourvoirie Mekoos 3 (salle de bain partagée)

- L’hébergement pour 2 nuits en pourvoiries, auberges ou chalets (salle de bain partagée et/ou dortoir possible à l’occasion)

- La pension complète du déjeuner du jour 2 au petit déjeuner du jour 8

- Les services d’un guide motoneigiste professionnel d’expérience pour la durée du circuit (1 guide pour maximum 8 motoneiges).

- Le cocktail de bienvenue à la Pourvoirie Mekoos.

- L’accès aux activités sur le site de la Pourvoirie Mekoos : jacuzzi extérieur, sauna, bain nordique, glissade sur tube, observation de la faune, salle de jeux, billard et « babyfoot ».

- Huur van een sneeuwscooter type BRP Ski-Doo Expedition GTX 900 cc ACE voor 5 dagen - 1 of

2 personnes par motoneige, selon l’option choisie

- La franchise à 0 $ sur la motoneige initiale

- L’essence et l’huile nécessaires durant le raid

- L’équipement nécessaire : combinaison grand froid deux pièces, bottes, moufles, cagoule neuve Mekoos (offerte) et casque

- Le prêt d’un sac étanche fixé à la motoneige, pour le transport des effets personnels

(1 sac par motoneige)

- Les permis de circuler sur les sentiers de motoneige

- L’assurance responsabilité civile pour dommages aux tiers

- L’assistance dépannage/remplacement de motoneige en cas de problème mécanique.

- Tout l’équipement requis pour les situations d’urgence : GPS, téléphone satellite, trousse de premiers soins et équipement de survie

- Une journée de traîneau à chiens (2 personnes par traîneau)

- Les taxes locales


Niet inbegrepen in de prijs

- Les dépenses de nature personnelle

- Les repas libres ou autres que ceux mentionnés

- Les boissons (autres que le café filtre ou le thé toujours inclus aux repas)

- Les activités autres que celles mentionnées

- Le transport des bagages pendant le raid motoneige.

- Le dépôt de la caution sur la motoneige de 3 000 $CA (plus taxes)

- Le pourboire au guide motoneigiste

- Toute prestation non mentionnée dans le « Le prix comprend »